Webdesign op maat!

Kinderen en internet

Veilig internetten met kinderen

Handige tips voor u als ouder. 

Als ouder of voogd wilt u natuurlijk ook dat uw kinderen veilig op internet kunnen rondsurfen. Internet kan heel leerzaam zijn voor kinderen, maar er kunnen ook veel schokkende beelden, video´s of teksten voorbij komen. 

U wilt u kind beschermen tegen beelden die u niet geschikt acht voor hun leeftijd. Daarom heeft Amalgation webdesign deze informatieve pagina voor u beschikbaar gesteld. Wij geven u gratis een paar goeie tips zodat u als drukke ouder er voor kunt zorgen dat uw kinderen veilig kunnen internetten.

Wat kunt u doen?

Kunt u iets doen om u kinderen te beschermen op internet?

Jazeker, u kunt als ouder een aantal maatregelen treffen om internet gebruik van u kinderen veiliger te maken. Online veiligheid is niet een eenmalig iets. Technologie ontwikkeld zich snel en de behoeftes van uw gezin/kinderen kunnen tevens veranderen. Controleer dus regelmatig de veiligheid van uw internet gebruik. 

  • Laat kinderen nooit zomaar zonder beveiliging, begrenzing of begeleiding op internet.

Gebruik bv antivirussoftware en werk deze regelmatig bij. Schakel een bv leeftijdsbeperking in op Google.

  • Praat  met uw kinderen over internet, wanneer ze hier aan toe zijn.

Stel duidelijke regels en grenzen op voor het internetgebruik en voorkom ongepast gebruik. Bespreek bv wat ze wel op internet kunnen en mogen doen. Bespreek ook welke persoonlijke gegevens niet online geplaatst mogen worden als telefoonnummer, rekening nummer, BSN,  enz. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is waaraan ze hulp kunnen vragen. Ga ook eens samen op internet kijken en leer uw kind omgaan met internet.

  • Controleer leeftijdsbeperkingen en stel een leeftijdsbeperking in op uw pc en andere internet toegankelijke apparaten.  

Veel online services (zoals Google) hebben leeftijdsbeperkingen, die bepalen wat er getoond mag worden. Soms word er een minimum leeftijd gehanteerd en sommige Google producten zijn beperkt voor gebruikers van 18 jaar en ouder.Veilig internetten met kinderen

  • Laat kinderen nooit zonder toestemming een account aanmaken op een website. 

Controleer altijd de gebruiksvoorwaarden van een website voordat u uw kind toestaat een account aan te maken, en vertel uw kinderen duidelijk welke sites en services ze mogen gebruiken en welke niet.

  • Sluit uw eiegn programma´s altijd af.

Sluit uw eigen programma´s af en beveilig deze met een wachtwoord, zodat uw kinderen niet per ongeluk iets kunnen openen wat niet voor hun bestemd is.

Veilig internetten met kinderen

Handige tips voor u als ouder

Kunt u iets doen om u kinderen te beschermen op internet

Laat kinderen nooit zomaar zonder beveiliging, begrenzing of begeleiding op internet.

Als ouder of voogd wilt u natuurlijk ook dat uw kinderen veilig op internet kunnen rondsurfen.
U wilt u kind beschermen tegen beelden die u niet geschikt acht voor hun leeftijd.